SITEMAP  -   ALGEMENE VOORWAARDEN  -  DISCLAIMER  -  PRIVACY

S P A A N S  ¡ M E   G U S T A !

VAKANTIE

Keuken

Calpe biedt een uitgebreide keuze restaurants voor iedere smaak: internationale keuken of typische streekgerechten waarin vis en rijst een hoofdrol spelen. Plaatselijke specialiteiten zijn onder andere de salazones (gepekelde vis), putxero de polp (inktvisstoofpot), Llauna de Calp , paella, arròs ambfesols i naps (rijst met bonen en rapen), arròs amb blédes (rijst met snijbieten) en arròs alforn (in de oven gebakken rijstgerecht). Als nagerecht kunt u te Calpe genieten van lekkernijen zoals de onweerstaanbare cocas (gebakjes) en andere heerlijke taarten en toetjes.

 

CALPE - 2

El Peñon de Calpe

Sport

Calpe biedt een rijkdom aan sportieve recreatie voor de actief ingestelde vakantieganger. U kunt kiezen tussen water- of bergsport. In de vissershaven, vroeger gebruikt door de Feniciërs en de Romeinen, zijn de watersportvereniging (Club Náutico) en de jachtclub van Calpe gevestigd waar u informatie kunt krijgen in verband met scubaduiken, windsurfen, waterskiën, zwemmen en zeilen. Lessen volgen aan de zeilvereniging is ook mogelijk. De kliffen aan de kust en de bergen in het binnenland bieden de gelegenheid voor meer gewaagde sportmodaliteiten zoals rotsbeklimming op Ifac of Toix en grotonderzoek in Oltá.
Ook voor de bergsporters heeft deze rots vele mogelijkheden. Een aantal routes zijn uitgezet voor het beoefenen van deze sport. Eenvoudige voor de beginners en hele zware voor de cracks onder u.

 

Daguitstapjes

Verbindingen

De internationale luchthavens van L'Altet (Alicante) en van Manises (Valencia), respectievelijk gelegen op 70 en 125 km van Calpe, onderhouden frequente verbindingen met alle grote plaatsen van het land en met Europese steden.
Met de auto kunt u Calpe bereiken via de tolweg A-7 (afrit 63 en 64 op 8 km van Calpe) of via de hoofdroute N-332 (Valencia-Alicante) die de stad doorkruist.
Met de smalspoortrein (Trenet de la Marina), die van Alicante tot Denia langs de kust rijdt en in het station van Calpe stopt, is de rest van de provincie gemakkelijk bereikbaar.
De autobussen van de route Alicante - Valencia leveren een directe verbinding met Madrid en Barcelona.

Ontspanning
Slenter rond in de straatjes van de oude stad met haar typische visserhuizen en haar frescoschilderijen en bezoek daarna de Argeologisch en Fiestas Museum, dorp en plaats om te eindigen bij de op de heuvel gelegen hermitage van San Salvador. Wandel 's avonds tot de
vissershaven waar de vissersboten aankomen met hun dagelijkse vangst. Woon daarna de levendige veilingen bij op de visafslag (Lonja).
Als u van zeilen houdt kunt u vanuit de moderne jachtclub langs de kust varen en bij de Cóva dels Coloms stoppen, een zeegrot waaruit een ondergrondse zoetwaterstroom in de zee uitmondt. Geniet met volle teugen van de natuur: wandel langs de stille landwegen tussen wijngaarden, olijf- en amandelboomgaarden of maak een voettocht naar "La Casa Nova, El Pou Salat, Lá Ermita de la Cometa" en "El Parque de la Vallesa", en nadien tot de top van de Rots van Ifac om te genieten van een prachtig land- en zeepanorama.
Vis en Schaaldieren bij de restaurants in de haven
Uitzicht over Calpe - 1
Uitzicht over Calpe - 2

TERUG NAAR CALPE  DEEL  - 1

 

TERUG NAAR VAKANTIE ETEN & DRINKEN SUBMENU

Terra Mitica